Traditioner

Oversigt over traditioner som afholdes i børnehaven Blokhusvejen.

Jul

I slutningen af november åbner julemandens værksted om formiddagen, hvor børnene kan lave julegaver.

En af stuerne laver luciaoptog om formiddagen for de andre stuer.

I december måned åbner vi hver dag julekalender og pakker. Hvert barn medbringer en pakke med inden 1. december.

I løbet af måneden bager vi småkager, klipper og klistrer juleting med børnene.

2 eftermiddage inviteres forældre og søskende til julehygge i børnehaven, hvor vi laver juledekorationer, klipper pynt til juletræet og har kaffe på kanden.

Vi tager på skovtur, hvor vi finder julemanden, hvorefter vi slutter af med at spise risengrød hjemme i børnehaven.

Til vores juleafslutning forbereder børnene stuevis underholdning, som de optræder for hinanden med. Derefter spiser vi julefrokost og danser omkring juletræet.

Fastelavn

Inden fastelavn inviterer vi bedsteforældrene på besøg i børnehaven, hvor der vil være mulighed for at pynte fastelavnsris sammen med barnebarnet. Vi har også bagt fastelavnsboller og byder på en kop kaffe.

Fastelavnsmandag slår vi katten af tønden. Børnene må gerne være udklædte denne dag.

Påske

Vi laver forskellige kreative ting som male æg, så karse og klippe kyllinger. Inden påskeferien får vi besøg af påskeharen, som gemmer æg på legepladsen, som selvfølgelig skal findes.

Børnehavens fødselsdag
Børnehavens fødselsdag i juni fejres ved, at forældre, børn og søskende inviteres til aftensmad i børnehaven med efterfølgende underholdning.

Børnenes fødselsdag

Fejres med at fødselsdagsbarnet sammen med to venner bager en kage. Vi holder fødselsdagen om eftermiddagen, hvor forældre, søskende og bedsteforældre er velkomne til at deltage. Såfremt barnet gerne vil medbringe "lidt godt" til fødselsdagen, henstiller vi til, at det kun bliver en enkelt ting.

Forældrebestyrelsen opkræver én gang årligt 30 kroner, som bliver brugt til at købe en gave til barnet.

Motionsdag

Samme dag som skolernes motionsdag finder sted, afholder vi børnehavens motionsdag. Børnene får forskellige motoriske udfordringer på legepladsen, og løbet afsluttes med at hvert barn får et diplom.