Mål og visioner

Børnehaven Blokhusvejens mål og visioner

Målet og sigtet med arbejdet i børnehaven er:

• At skabe en tryg, glad og harmonisk tid for barnet med stor vægt på den daglige omsorg for barnet. Omsorg og tryghed er en forudsætning for at børnene trives og er i stand til at udvikle sig.
  • At vise barnet respekt og give udtryk for, at det enkelte barn og barnets mening har en værdi i hele fællesskabet.
  • At styrke barnets selvværd således, at det føler sig holdt af og værdifuld.
  • At lære det glæden ved fællesskab, social tilpasning og et godt kammeratskab. Fremme barnets forståelse/erkendelse af, at det selv kan bruges, at det kan bruge de andre, og at vi alle er nødvendige for hinanden.
  • At vi voksne tager udgangspunkt i det enkelte barn/børnegruppen og bygger fundamentet for de uformelle læreprocesser (Alle de hverdagssituationer som naturligt opstår i en børnehave – leg, kreativitet, rim og remser).
  • Forberede børnene på HELE LIVET – herunder deres liv i skolen.
  • Børnehavens vigtigste virksomhed er børnenes udvikling. Der lægges især vægt på den personlige og sociale udvikling, som er basis for, at børnene kan tilegne sig faglig viden.
  • Udvikle børnenes almene færdigheder og kompetencer som fantasi, kreativitet, sprog og begreber. Styrke barnets evne til selvhjulpethed således, at barnet stimuleres til selv at klare "små" opgaver i dagligdagen (Af-/påklædning, rydde op efter sig selv, hjælpe med at gøre klar til madpakker).

Nøgleord for børnehavens virke

Omsorg, tryghed, selvværd, medbestemmelse, fællesskab, sociale færdigheder, gode oplevelser, leg, fantasi, kreativitet og selvhjulpethed.