Madordning

I børnehaven har forældrebestyrelsen vedtaget en madordning. Vi har ansat en ernæringsassistent, som sørger for at tilberede sunde måltider.

Madordningen består af:

• Morgenmad til de børn som kommer inden 7.30 (havregryn, rugfras og cornflakes)
  • Formiddagsmad kl. 9.00 som består af frugt og hjemmebagte boller
  • Frokost kl. 11.30 som kan bestå af smør selv dage med rugbrød og forskelligt pålæg nogle dage med en lun ret til. Torsdage serveres oftest et varmt måltid mad. Der er altid agurk, gulerødder, peberfrugter, tomater, salat eller lignende til frokosten.
  • Eftermiddagsmad kl. 14.30 som veksler mellem frugt, hjemmebagte grov boller, koldskål, frugtgrød og lignende.
  • Til måltiderne serverer vi mælk og/eller vand.

Baggrund for madordning

Vi mener det kan være med til at udvikle det enkelte barn. Her tænker vi på medbestemmelse for valg af pålæg, lære selv at smøre sin mad, samt bevidstheden om de sunde madvarer.

Pædagogisk aktivitet

Samtidig ønsker personale og forældrebestyrelse at madordningen skal blive en del af den daglige hverdag med børnene. I det omfang det kan lade sig gøre, vil vi inddrage børnene i madlavningen. Eksempelvis kan det være med at bage boller, skrælle gulerødder, kartofler.

Dokumentation af måltidet

Vi vil hver dag hænge et billede op af frokostmåltidet. På den måde kan I som forældre følge med i, hvad jeres barn får at spise. Samtidig har I altid mulighed for at spørge personalet om, hvordan jeres barn deltager i måltidet. Vi kan ikke altid fortælle hvad eller hvor meget, jeres barn har spist, men hvis I har en bekymring, vil vi i en periode være ekstra opmærksomme.

Fritagelse for deltagelse i madordning

Hvis dit barn er allergisk overfor nogle fødevarer, kan I ved henvendelse til egen læge få en lægeerklæring som gør, at jeres barn kan blive fritaget for at deltage i børnehavens madordning. Jeres barn skal så selv medbringe mad til måltiderne.