Krop og bevægelse

Børn skal have kendskab til kroppens grundlæggende funktioner og støttes i at udvikle forståelse og respekt for egen og andres kropslighed.

Billeddokumentation

Indianerne bevæger sig ud i det ujævne terræn, for at udforske naturen og undersøge mulighederne for at gå på jagt. Dette kræver grovmotorisk udfoldelse. Kan jeg holde balancen, kan jeg følge med de andre op og ned af bakkerne, falder jeg over trærødder, der stikker op af jorden.

Samtidig indebærer jagten, at indianerne er afhængige af deres våben, og derfor bliver de udfordret finmotorisk i forbindelse med, at de er afhængige af, at få lavet et våben (en tomahawk), som de kan nedlægge deres bytte med.

At lave tomahawk kræver finmotorisk snilde og samarbejde. Holde for hinanden, når der skal hamres, hjælpe hinanden med snor, sætte perler på.

Krop og bevægelse

Barnet er sin krop og har sin krop. Kroppen er mere end et værktøj til at bevæge sig med. Kroppen er et stort sammensat sansesystem, som udgør fundamentet for erfaring, viden, følelsesmæssige og sociale processer samt kommunikation. Ved at tage vare på kroppen og sikre dens udfoldelse lægges grundlaget for fysisk og psykisk sundhed.

Børn skal have mulighed for at opleve glæden ved deres krop og ved at være i bevægelse samt støttes i at videreudvikle kroppens funktioner og bevægelser i både fri leg og tilrettelagte fysiske udfordringer.

Børn skal have betingelser som styrker deres fysiske sundhed, herunder forhold som ernæring, hygiejne og et aktivt liv i børnehaven.

Børn skal have kendskab til kroppens grundlæggende funktioner og støttes i at udvikle forståelse og respekt for egen og andres kropslighed.

Kontakt

Blokhusvejens Børnehave
Blokhusvej 47 A
9490 Pandrup
Tlf.: 72 57 82 70
blokborn@jammerbugt.dk

Leder

Anna Kjær Larsen
blb@jammerbugt.dk